fredag 25 februari 2011

Lars Paulström...


Det finns många olika typer av människor och personligheter. En av de mest intressanta karaktärer som jag någonsin har stött på är Lars Paulström. På gott och ont :)
Jag har nog aldrig träffat någon som Lars. Vare sig på scen, i studion eller privat.
Han är en otroligt engagerad man som i hela sitt liv kämpat mot orättvisor i det stora och det lilla.
Beundransvärt!
Hans övertygelse genomsyrar honom som ingen annan.
Det är Lars gitarrfodral som är på bilden framför mina fötter.
En egen värld, liksom...
Jag har spelat med Lars i många år och kan berätta hur många roliga och frustrerande historier som helst om honom. Som till exempel när vi för snart tio år sedan spelade i New Jersey med vårt band Loserville och, efter att ha varit vakna i 24 timmar helt plötsligt blev inbjudna att spela på legendariska Stone Pony. Vi fick göra två låtar och gavs typ tre minuter att göra soundcheck. Lars fick inte liv i sin gitarr utan lade den helt sonika på scen och gick av. Vad felet berodde på minns jag inte men hans utrustning fungerade utmärkt efteråt. I dag skrattar vi åt det och Lars brukar säga: "Jag har i alla fall soundcheckat på Stone Pony".
Jag minns en gång efter en turné i England när vi skulle flyga hem från London. Alla våra instrument var tvugna att checkas in och röntgas. Bilderna kom upp på kontrollanternas skärmar och allt såg bra ut ända tills Lars gitarr passerade. Tja, ni fattar själv :)
Lars är en unik människa och en fantastisk gitarrist. I Hässleholm är han en musiklegend.
Trevlig helg, Lars!


Johan Åberg & Lars Paulström

1 kommentar: