måndag 21 mars 2011

Årets bild...

Norrköping! Wow, liksom!
Plura och Carla såg till att vi alla blev fulla för kärlekens skull och att även vi som hamnade utanför prispallen fick känna oss som kungarna av Broadway :)
Vackert!
Prispallen, just det!
Det gick bra för flera av mina vänner. Matso Pamucina vann rättvist första pris för sitt "Black Cobra"-reportage.
Lasse Ottosson fick äntligen priser. Denne fantastiske fotograf som ser till att Kristianstadsbladet varje dag håller en hög och jämn klass med sina bilder. Lasse fick både ett första och ett andra pris.
Hussein El-Alawi på Sydsvenskan såg till att Årets Bild-juryn fick upprätta en egen prisklass för hans grymma iPhone-bilder. Stort!
Och sen denne fantastiske Wennman! En mångsidigare fotograf är nog svårt att hitta.
Ett stort grattis till er alla!

Själv fick jag nöja mig med ett par uppslag i Årets Bild-boken. En bok som jag tror kommer att diskuteras en del framöver. Jag var långt ifrån den ende som fick bilder slaktade i denna, normalt sett, vackra bok. Breddarbilder hade beskurits och gjorts om till höjdare. Skandal!
Som fotograf kämpar man allt som oftast på sina redaktioner mot just detta, att få bilder slaktade. Förvånande och direkt förolämpande att det får gå till så här i produktionen av vår "egen" bok.
Inte direkt så vi jobbar i Finja...


3 kommentarer:

 1. Låter onekligen som upplagt för en slakt på en förläggare... Jäkligt SYND att de gjorde så! Och fullständigt obegripligt... :-I

  SvaraRadera
 2. tack för senast och du är bäst ...

  SvaraRadera
 3. Stort att du tvingar juryn instifta ett pris enbart för dig!
  Tack min vän...

  SvaraRadera