torsdag 27 januari 2011

När besvikelsen lagt sig...
Det brukar ta några dagar, men i år har det känts jobbigare än på länge trots att jag intalade mig själv att jag gjort mitt bästa år någonsin och att en nominering till Årets Bild inte var särskilt viktig.
Bullshit! Det är viktigt! Framförallt så är tiden mellan nomineringsdagen till prisutdelningen en njutning utan dess like.
2005 blev jag nominerad för första gången. Detta var dessutom min premiär i tävlingen. Jag lyckades kamma hem ett guld i klassen Nyhetsbild Sverige.
När beskedet om mitt första pris kom via telefon från Stockholm så satt jag på min favoritplats på Wonder Bar i Asbury Park, New Jersey. Det blev en fin kväll :)
Andra gången jag blev nominerad var 2007. Jag blev nog ännu gladare då.
Sedan dess har det varit iskallt för mig i tävlingen även om flera av mina reportage blivit publicerade i Årets Bild-böckerna, vilket rimligtvis borde innebära att man varit med och nosat på någon av medaljerna.
I år är några av mina favoriter med på listan, vilket gör mig väldigt glad. Matso Pamucina, Lasse Ottosson och Hussein El-Alawi är nominerade för första gången.
Fan vad kul! Njut mina vänner av den här tiden fram till prisutdelningen så ses vi i Norrköping och firar era statyetter.

Jag antar att alla som kikar på den här sidan någon gång också har besökt Kapten Darebergs blogg. Om inte så är det ett grovt tjänstefel. Just nu är hans blogg bättre än någonsin. Han intervjuar alla de nominerade fotograferna och ställer bra och intressanta frågor. 
Gå och bläddra i hans dagbok här: http://dareberg.com/

PS. Jag plåtar med vänster öga :) DS.


9 kommentarer:

 1. Vi kanske skall byta till höger öga... det kanske ger mer tur. =)

  //Daniel

  SvaraRadera
 2. Så måste det nog bli! Hoppas ni har det bäst!

  SvaraRadera
 3. Tack kamrat Jörgen, du är snäll du.
  /LarsD

  SvaraRadera
 4. Hej, snubblade in på din blogg via Dareberg.
  Många riktigt grymma bilder. Framförallt är jag extremt road av din barafötter-serie. Så jävla enkelt o så sjukt läckert.
  Hatt av

  SvaraRadera
 5. Tack Lars och tack Johan!
  Fötterna började jag faktiskt plåta efter att jag fick ett andra pris i Årets Bild 2007, tack vare just en bild där mina fötter förekommer.
  Nuför tiden tar jag av mig skorna lite överallt :)

  SvaraRadera
 6. vattenpipp mannen från Finja ... du är bäst
  hoppas ses snart ; )

  SvaraRadera
 7. Jag kommer och hejar på dig och Matso i Norrköping!
  Sååå glad för er skull.

  SvaraRadera
 8. Hej Jörgen,
  hittade också in hit via darebergs blogg, och ska just göra en djupdykning här tänkte jag. Och visst faaan är det grymt förödande för självförtroendet att inte bli nominerad. I år heller...
  Ha det gött, så ses vi förhoppningsvis på pallen nästa år!
  /Anders Andersson (www.fotografhalmstad.wordpress.com)

  SvaraRadera
 9. Kul att du hittade hit Anders! Att ses på pallen nästa år låter som en bra plan :)

  SvaraRadera