måndag 5 december 2011

Punktering...

 Crazy Horse Memorial, Black Hills

Det gick åt helvete i går... 
En fantastisk dag slutade med punktering på vänster framdäck. Vi fick hjälp av en vänlig polis i Pine Ridge och kunde haltande ta oss hem med ett reservdäck som snarare var ämnat för en cykel än för en Ford Eclipse. Detta ledde i sin tur till att dagens planerade jobb fick ställas in eftersom man på söndagar inte lagar söndriga däck i Hot Springs. Istället lånade vi en bil av hotellet som var full med påklistrade reklamtexter och gav oss i väg på en liten rundtur i områdena utanför reservatet.
Det blev Black Hills och Custer State Park för hela slanten. Trettio mil senare har det badats pool och bastu med löften om att däcket ska kunna lagas klockan åtta i morgon bitti.

Crazy Horse Memorial var en ganska fantastisk plats om man kan bortse från att Lakotakulturen exploateras på ett tämligen Disneylandskt sätt. Jag berättar mer om detta senare.
Vidare kan jag också konstatera att Mount Rushmore är vackrast bakifrån, att bufflarna i Custer State Park använder den smala vägen som toalett men för övrigt lyser med sin frånvaro och att naturen är grymt växlande och magisk. 

 Mount Rushmore

 Buffelbajs

Custer State Park

4 kommentarer:

  1. Bilden i mitten var en riktig skitbild, men de andra var fina!

    SvaraRadera
  2. Tyckte om den sista bilden. Kan man se ngt som ser mer öde ut. Det där ensamma trädet. Fint!

    SvaraRadera